Mango Kwane Wilco Jiskoot
Waterscouting in Baarn
Kom een keertje helpen Kom een keertje kijken

Zeeverkenners in het kort

Leeftijd:

11 tot 16 jaar

Opkomsttijden:

Zaterdag 13:00 uur tot 17:00 uur (zomer)

 

Zaterdag 13:00 uur tot 16:30 uur (winter)

Wat zijn de zeeverkenners?

 
Zeeverkenners zijn jeugdleden van 11 tot 16 jaar, die tijdens het vaarseizoen vooral met hun 'Lelievletten' op de rivier De Eem te vinden zijn. Daar leren ze dan onder andere zeilen, roeien en wrikken. Ze gaan daarnaast regelmatig richting het Eemmeer om daar te oefenen zeilen. Tijdens het winterseizoen zijn de Zeeverkenners druk bezig met het onderhouden van de boten. Dit wordt dan afgewisseld met spelletjes, zeiltheorie en activiteiten als kampjes, schaatsen en zwemmen. Het hoogtepunt van het seizoen is (uiteraard!) het Zomerkamp. Tijdens het zomerkamp nemen de Zeeverkenners hun boten mee naar een andere locatie, waar ze ongeveer een week lang zeilen, lol maken en met elkaar strijden om een heuse kampbeker! Deze competitie is onderdeel van het kampthema van dat jaar. Tijdens het zomerkamp, en je tijd bij de Zeeverkenners, maak je vrienden voor het leven.

De Zeeverkenners zijn ingedeeld in 'bakken'. Iedere bak is in feite de bemanning van een eigen lelievlet. Tijdens het vaarseizoen is dit de bemanning waarmee je vaak aan boord zit, en tijdens het onderhoudsseizoen zijn dit de mensen waarmee je samen aan de boot gaat werken. Iedere bak heeft een bootsman of bootsvrouw en een kwartiermeester. De bootsmannen en kwartiermeesters samen zijn 'het kader', de mensen met de meeste zeilervaring. Zij sturen de boot aan en ondersteunen de anderen met het leren van zeilen. Zo dragen de Zeeverkenners een zekere mate van verantwoordelijkheid over hun eigen boot.

 
De Zeeverkenners zijn ingedeeld in 'bakken'. Iedere bak is in feite de bemanning van een eigen lelievlet. Tijdens het vaarseizoen is dit de bemanning waarmee je vaak aan boord zit, en tijdens het onderhoudsseizoen zijn dit de mensen waarmee je samen aan de boot gaat werken. Iedere bak heeft een bootsman of bootsvrouw en een kwartiermeester. De bootsmannen en kwartiermeesters samen zijn 'het kader', de mensen met de meeste zeilervaring. Zij sturen de boot aan en ondersteunen de anderen met het leren van zeilen. Zo hebben de Zeeverkenners verantwoording voor hun eigen boot. Natuurlijk zijn de leidinggevenden in de buurt van de Zeeverkenners. Zij begeleiden de Zeeverkenners op het water, geven zeilles en zorgen voor een leuke en gevarieerde middag.

Wil je bij de Zeeverkenners komen kijken? Klik dan op de 'Keertje Kijken' button of stuur een mail naar zeeverkenners@mkwj.nl