Mango Kwane Wilco Jiskoot
Waterscouting in Baarn
Kom een keertje helpen Kom een keertje kijken

Verhuur gebouw Dillenburglaan

Midden in het bosrijke Baarn staat ons gebouw "Wilco Jiskoot huis". Het houten clubhuis is gebouwd in de tweede helft van de 20e eeuw.

De locatie is uitermate geschikt voor vergaderingen, workshops, cursussen of voor het uitoefenen hobby's. Het gebouw is goed uitgerust en voorzien van de volgende faciliteiten:
  • Ruime zaal (ongeveer 30 m2) en aangrenzende kleine zaal (15 m2) met schuifdeur tussen de twee ruimtes;
  • Beamerscherm aan de muur (beamer is niet aanwezig);
  • Comfortabele stoelen;
  • Verplaatsbare tafels;
  • Keuken met basis inventaris (voor koffie en thee);
  • Een aantal toiletten;
  • Ruime buitenplaats met kampvuurkuil en open ruimte (bespreekbaar);
  • Ruime parkeergelegenheid, met aparte fietsenstalling.
Huren van het "Wilco Jiskoot huis" kan al voor €35,- per dagdeel. Bij langdurig huren en specifieke wensen is er veel mogelijk. Neem voor meer informatie contact (Daniel Valstar, stichting@mkwj.nl) met ons op en we kijken samen wat de mogelijkheden zijn. Huren voor overnachtingen is uitgesloten.

Gebruik Ocrieteiland

In de rivier de Eem, vlakbij Eembrugge, ligt het Ocrieteiland. Het eiland is vernoemd naar de voormalige Ocriet-aanrechtbladenfabriek aan de overzijde. Hier hebben wij ons eigen "Mango Kwane huis", waar gedurende het hele jaar de Zeeverkenners, Wilde Vaart en in de zomer de Waterwelpen op zaterdag verblijven. In de zomer wordt er gezeild en gekanood, in de winter worden onze boten er opgeknapt.

Het gebouw, het terrein en de haven zijn niet te huur. Wel is het voor scoutinggroepen mogelijk om gebruik te maken van onze faciliteiten, bijvoorbeeld ons grasveld (kamperen), het toilet en de keuken. Er is geen douche aanwezig, maar wel pionierpalen dus voor een echte scout is dat geen enkel probleem! :-). 

Wij vragen geen huur maar een 'vrijwillige bijdrage'. Als er een scoutinggroep gebruik wil maken van onze faciliteiten, overleggen wij dit met de provincie Utrecht, pachter van het Baarnse eiland.

Wilt u gebruik maken van onze plek op het eiland, bijvoorbeeld voor een dagtocht, een kampje of zelfs een zomerkamp? Neem dan contact (Daniel Valstar, stichting@mkwj.nl) met ons op en dan bekijken we samen de mogelijkheden.