Mango Kwane Wilco Jiskoot
Waterscouting in Baarn
Kom een keertje helpen Kom een keertje kijken

Zeeverkenners in het kort

Leeftijd:

11 tot 16 jaar

Opkomsttijden:

Zaterdag 13:00 uur tot 17:00 uur (zomer)

 

Zaterdag 13:00 uur tot 16:30 uur (winter)

Wat zijn de zeeverkenners?

 
Zeeverkenners zijn jongeren van 11 t/m 15 jaar. In het zomerseizoen zijn ze bijna elke week met hun boten op de rivier de Eem te vinden. Hier wordt er vooral veel gezeild, maar ook roeien, wrikken, zwemmen, spellen en wedstrijden staan op het programma. Regelmatig gaan de Zeeverkenners ook naar het Eemmeer. In de winter houden de Zeeverkenners zich bezig met onderhoud aan de boten, zeiltheorie, pionieren, kampvuur, schaatsen, kampjes en nog veel meer.

Het hoogtepunt van het seizoen is het zomerkamp dat elk jaar plaatsvindt. Hierbij nemen de Zeeverkenners hun boten mee naar een andere locatie. Er wordt dan gekampeerd, gezeild, lol gemaakt en er zijn onderlinge wedstrijden tussen de verschillende boten.

 
Zeeverkenners zijn verantwoordelijk voor hun eigen boot. De bootsman/bootsvrouw zorgt ervoor dat alles aan boord goed verloopt en met z'n allen zorgen ze ervoor dat de boot mooi blijft. Natuurlijk is de leiding van de Zeeverkenners nooit ver weg. Zij begeleiden de jongeren op het water, geven zeilles en instructie en zorgen voor een leuke en gevarieerde dag, iedere week opnieuw!