Mango Kwane Wilco Jiskoot
Waterscouting in Baarn
Kom een keertje helpen Kom een keertje kijken

Waterwelpen in het kort

Leeftijd:

7 tot 11 jaar

Opkomsttijden:

Zaterdag 14:00 uur tot 16:30 uur

Wat zijn de Waterwelpen?

 

De Waterwelpen zijn jongens en meisjes van 7 t/m 10 jaar. Ze hebben iedere zaterdagmiddag opkomst van 14.00 uur tot 16.30 uur. In de zomer zijn de Waterwelpen op het Ocrieteiland te vinden. Ze doen dan van alles wat met water te maken heeft. Ze gaan kanoën, zwemmen, doen waterspelletjes, knutselen bootjes, leren dingen over de boten en nog veel meer.

In de winter zijn de opkomsten aan de Dillenburglaan, hier spelen ze in het bos of in de kuil bij het clubhuis. Levend stratego, hutten bouwen, het safarispel, knutselen of het bouwen van een kampvuur zijn enkele voorbeelden van de vele verschillende activiteiten. Voor veel van de spelletjes komt de inspiratie uit “Het Jungleboek”, wat het overkoepelende thema voor de welpen is.

Naast deze leuke zaterdagmiddagen, gaan de Welpen ook een paar keer per jaar op weekendkamp en in de zomervakantie op zomerkamp.

Het welpenthema

De Waterwelpen spelen iedere week in de jungle met Mowgli en Shanti. In de jungle zijn allerlei verschillende plekken, zoals de Nishaani Plaats, waar de waterwelpen scoutingtechnieken zoals primitief koken, kanoën en knopen leren. Op de Khaali Jagah vlakte kunnen de Waterwelpen lekker rennen en is er plaats voor sportieve activiteiten. Het wolvenhol is voor de Waterwelpen de plek voor veiligheid en gezondheid.
 
In de jungle leven allerlei dieren met wie de Waterwelpen leuke en leerzame dingen doen. Het welpenthema is gebaseerd op het bekende Jungleboek van Rudyard Kipling, hiermee worden elke week leuke opkomsten voorbereid. De leiding heeft allemaal een eigen naam uit het Jungleboek, zodat de Welpen zich nog beter kunnen inleven in de wereld van het welpenthema.